23 ℃

Dapper hertje ontroert internetters

Sven Braekeler (22) uit Apeldoorn kreeg al duizenden reacties op zijn foto van het hertje dat hij gisteravond doodreed. Een dapper beestje, vinden de meesten. 

Foto: KS-Wildlife / Shutterstock.com

Sven reed naar de voetbaltraining in zijn Volkswagen Golf GTI. “Het hertje daagde me uit. Ze stond midden op de weg”, vertelt Sven. “Kennelijk dacht het beestje dat ze sterker was dan mijn auto, hahaha! Dat zullen we nog wel eens zien, dacht ik nog.”

Sven trapte het gaspedaal nog verder in en ramde het hertje vol in de flank. “Het hertje was natuurlijk geen match voor mijn snelle auto. Toch is het dapper dat dit dier het aandurfde. Daar moet je respect voor hebben”, zegt hij.

Op Facebook plaatste Sven een verslag van de wedstrijd. Hij kreeg talloze reacties van zijn vrienden. “Gefeliciteerd Sven! Wat weet een hert nou van auto’s hè?”, vraagt ene Marcel zich af. “Awwww wat liefff”, schrijft Vera.

Sven heeft wel wat schade aan zijn auto, maar dat vindt hij niet erg: “Ik ben best sportief. Ik gun zo’n dier een wedstrijdje, maar ik ben natuurlijk wel blij dat ik gewonnen heb.”

 
Deel dit artikel: