17 ℃

Henry Keizer (58) overleden

Voormalig VVD-voorzitter Henry Keizer is zaterdag tamelijk onverwacht overleden. Er liep een strafrechtelijk onderzoek tegen hem, op verdenking van oplichting en valsheid in geschrifte.

Foto: Facultatieve Media / Wiki Commons CC

Keizer was sinds 1983 actief voor de VVD, eerst als lid van de landelijke partijraad en later als voorzitter van het provinciebestuur in Zuid-Holland. In juni 2014 werd Keizer gekozen tot partijvoorzitter. Bij zijn aanstelling gaf Keizer aan dat hij van integriteit een speerpunt wilde maken.

Naast zijn werk voor de VVD was Keizer actief in het bedrijfsleven. Hij was voorzitter van de Raad van Bestuur van uitvaartbedrijf de Facultatieve Groep. Na de overname van het bedrijf raakte hij in opspraak. Volgens onderzoeksplatform Follow The Money zou Keizer het bedrijf voor veel te weinig geld hebben overgenomen. Naar aanleiding van het debacle legde Keizer in 2017 het voorzitterschap van de VVD neer. Opsporingsdiensten startten een strafrechtelijk onderzoek tegen Keizer. Hij werd verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte. Justitie legde voor 20 miljoen euro beslag op de bezittingen van Keizer, waaronder zijn woning in Den Haag.

Henry Keizer werd 53 jaar.

 
Deel dit artikel: