14 ℃

Henricus van Zanten stapt over naar modern tijdperk

Jarenlang heeft Henricus van Zanten (83) zich af proberen te zetten tegen de moderne technieken, maar nu is hij toch overstag. De gepensioneerde natuurkundige vertelt dat hij er niet meer aan ontkomt. “Je wordt gewoon gedwongen om mee te doen aan die onzin”, zegt hij.

henricus-van-zantenVoordat hij boodschappen doet, pint hij tegenwoordig zijn geld. “Steeds meer bankkantoren zijn gesloten. Soms moest ik op mijn snorfiets helemaal naar het volgende dorp om geld op te nemen.” Dat je in de winkels ook met je pinpas kunt afrekenen weet hij. “Maar ik betaal liever contant. Je weet ook nooit wie er meekijkt als je de pincode intoetst.”

Sinds twee jaar heeft hij een mobiele telefoon. “Ik heb me indertijd laten overhalen door de kinderen, maar ik heb hem meestal uit staan. Als ik hem aan laat is de batterij al na twee weken leeg.”

Henricus vertelt dat zijn kinderen nu willen dat hij een smartphone aanschaft. “Ze zeggen dat ze willen whatsappen. Op mijn sms’en reageren ze niet meer.” Toch komt er voorlopig geen smartphone voor Henricus. “Er staat nog 15 euro beltegoed op mijn telefoon. Die kan dus makkelijk nog een jaar mee.”

 
Deel dit artikel: