23 ℃

Henri (41) deed ook ooit mee aan verkiezingen: “Nooit meer”

Henri (41) deed ook ooit mee aan verkiezingen: “Nooit meer”
Foto: CDA / Leonard Walpot

DEN HAAG - Donderdag waren in ons land de Europese verkiezingen. Enkele honderden politici hopen op een plekje in het Europees Parlement. Voor de 41-jarige Henri roepen de verkiezingen nare herinneringen op. Hij deed ook ooit mee aan verkiezingen.

“Bij mij ging het niet om Europese verkiezingen, maar om landelijke verkiezingen. Maar het trauma is er niet minder om”, vertelt Henri. “Ik deed mee, omdat ik destijds vond dat ik goede ideeën had. Ik dacht dat ik mensen kon overtuigen, dat kiezers achter me zouden gaan staan. Nou, dat viel dus enorm tegen.”

Want de verkiezingen waaraan Henri meedeed, liepen voor hem uit op een groot drama. Bijna niemand bleek op hem te hebben gestemd. “Ik en mijn partij werden door bijna alle kiezers afgewezen. Dat was heel confronterend. En waarom? Ik heb geen idee. Ik wist natuurlijk wel dat ik niet zo overtuigend overkom, maar dat ik zó weinig stemmen zou halen had ik niet verwacht. Kiezers kunnen echt heel hard oordelen.”

Henri is op de achtergrond nog steeds actief in de politiek. Minimaal, want de lol is er wel vanaf: “Na de verkiezingen wist ik één ding zeker: hier doe ik nooit meer aan mee. Gelukkig was mijn partij het daar direct mee eens.”

 
Deel dit artikel: