22 ℃
Na afhaken Pieter Omtzigt:

Henk Krol (BVNL) wél bereid om met Plasterk te gaan praten

Henk Krol (BVNL) wél bereid om met Plasterk te gaan praten
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

DEN HAAG - NSC-leider Pieter Omtzigt trok deze week de stekker uit de onderhandelingen over het nieuwe kabinet. Omzigt lijkt geen zin te hebben in nieuwe gesprekken met formateur Ronald Plasterk. BVNL-lid Henk Krol heeft zich vandaag wél bereid verklaard om met Plasterk te gaan praten. “Ik zie de uitnodiging voor de formatiegesprekken graag tegemoet”, aldus Krol.

Het plotselinge en vooral onverwachte vertrek van Omtzigt bij de formatiegesprekken hoeft volgens Krol geen belemmering te zijn bij de vorming van een nieuw kabinet. “Als er gesproken moet worden en de heer Omtzigt wil dat niet, dan ben ik zonder meer bereid om in zijn plaats aan de onderhandelingstafel te verschijnen”, aldus Krol. “Ik denk dat mijn motivatie om te gaan regeren, of om überhaupt nog iets te betekenen in de politiek, ruim voldoende basis biedt voor een gesprek.”

Krol is van de partij BVNL, die bij de laatste verkiezingen geen enkele zetel behaalde. Is het niet raar als Krol dan toch meepraat over een nieuw kabinet? “Die vraag had ik al verwacht”, aldus Krol. “Men zou inderdaad kunnen stellen dat ik momenteel lid ben van de verkeerde partij, maar een eventuele partijswitch is voor mij geen enkel probleem. Daar heb ik me in het verleden ook nooit door laten tegenhouden. Het gaat nu om het landsbelang.”

 
Deel dit artikel: