Henk Krol opent de aanval op Poetin, betekent dit het einde van Poetins bewind?

Henk Krol opent de aanval op Poetin, betekent dit het einde van Poetins bewind?
Foto: Dutchmen Photography / Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

MOSKOU - De hele wereld houdt de adem in, nu politicus Henk Krol via X de aanval heeft geopend op de Russische president Vladimir Poetin. Betekent dit de ondergang van Poetin?

Na de dood van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny beet Henk Krol zich vast in de kwestie en laat niet meer los. In een reeks onthullende berichten op X (voorheen Twitter) doet Krol verslag van de situatie in Rusland en wijst hij resoluut de schuldige aan: Vladimir Poetin. Volgens Ruslanddeskundige Tjeerd Omslag moet Poetin gaan uitkijken.

“Wij kennen Henk Krol natuurlijk al als een dappere strijder tegen het onrecht, maar in het Kremlin hebben ze kennelijk nog niet in de gaten waartoe Henk Krol in staat is”, zegt Omslag. “Krol draait al tientallen jaren op hoog niveau mee in de wereldpolitiek. Eerst voor de VVD, 50PLUS en nog een heleboel andere partijen, nu voor BVNL. Met zijn ervaring is Henk Krol een geduchte tegenstander voor Vladimir Poetin.”

Krol haalt alles uit de kast om Poetin angst aan te jagen. Via X (voorheen Twitter) deed Henk Krol zich zelfs voor als Yulia Navalnaya, de weduwe van Navalny. 

Nu hij Henk Krol tegen zich in het harnas heeft gejaagd, zijn de dagen van Poetin in het Kremlin geteld, zegt Omslag: “Poetin is al met heel veel weggekomen, maar nu lijkt hij toch zijn hand te hebben overspeeld. Als je Krol eenmaal tegen je hebt, berg je dan maar. Krol zal niet te rusten voordat hij het regime van Poetin ten val heeft gebracht.”

 
Deel dit artikel: