17 ℃

Henk Krol: “Een partij alleen voor ouderen heb ik altijd belachelijk gevonden”

Foto: Sebastiaan ter Burg / Wiki Commons CC

Henk Krol stapt per direct uit 50Plus. Elf jaar lang was hij de politiek leider en elf jaar lang heeft hij zich geërgerd aan de koers van de partij: “Een partij voor alleen ouderen is toch ridicuul?”

“Opgelucht,” antwoordt Krol als we hem vragen hoe hij zich nu voelt. “Ik heb elf jaar lang op mijn tong moeten bijten. Een partij voor ouderen? Belachelijk! Maar dat mocht ik natuurlijk niet zeggen. Dat vonden ze in de partij zielig voor al die kwijlende ouderen die de staat handenvol met geld kosten. Nee, dat moet maar eens afgelopen zijn. Met mijn nieuwe Partij voor de Toekomst gaan we ons richten op jongeren. Eindelijk een achterban waar niet de godganse dag om elk klein wissewasje wordt gezeurd en geklaagd.”

Henk Krol hint ook nog op samenwerking met andere politici die zich niet thuis voelen bij hun huidige partij: “Ik weet toevallig uit gesprekken in de wandelgangen dat er bij DENK verschillende personen zijn die het belachelijk vinden dat er nagedacht moet worden. Deze personen zullen wij uiteraard met open armen ontvangen.”

 
Deel dit artikel: