27 ℃

Henk Krol begint nieuwe partij: “Tijd om ook onbetrouwbare sujetten een stem te geven”

Foto: YT CC

Henk Krol wil van geen opgeven weten. Nadat hij alweer met ruzie uit een partij is gestapt, wil hij het nu op geheel eigen kracht doen. Zijn nieuwe partij ‘Verenigde Onbetrouwbare Sujetten’ (VOS) moet een stem geven aan alle gelijkgestemden van Krol: “Vergis u niet. Wij gaan heel groot worden. Er zijn heel veel onbetrouwbare mensen op deze wereld.”

De echo van de dichtgesmeten deuren is nog niet gestorven op het Binnenhof of Henk Krol heeft alweer een nieuwe partij. Ditmaal wil Krol het ‘dicht bij zichzelf houden’: “Ik heb me jarenlang aangepast aan allerlei goede bedoelingen en futiliteiten, terwijl ik met mijn geheime agenda maar één doel najoeg: het welzijn van de grote onbetrouwbare Henk Krol. Daar wil ik vanaf nu heel transparant over zijn.”

Dat een peiling van bureau QuestionIt aangeeft dat het VOS nog niet bijna in de buurt van een kamerzetel komt zegt Krol niets: “Leer mij onbetrouwbare sujetten kennen! Zij zouden in het openbaar nooit toegeven dat ze onbetrouwbaar en narcistisch zijn. Zijn doen zich als geen ander voor als onzelfzuchtige en onbaatzuchtige mensen. Juist dan kun je jezelf op het voetstuk plaatsen waar je als onbetrouwbaar sujet naar zoekt. Dus in het stemhokje verwacht ik dat wij minimaal de helft van alle GroenLinks-zetels zullen inpikken.”

 
Deel dit artikel: