Henk en Sophie ontsnapten aan geweld in Turkije

De schrik zit er goed in bij Henk en Sophie Baander uit Elst. Het echtpaar ontsnapte ternauwernood aan de gewelddadige staatsgreep in Turkije. Ze overwegen nu hun vakantie af te breken en terug te keren naar Nederland.

Henk-en-Sophie-ontsnapten-aan-geweld-in-TurkijeVrijdagavond probeerde een deel van het Turkse leger de macht te grijpen in onder meer de steden Istanbul en Ankara. Daarbij vielen minstens 90 doden en bijna twaalfhonderd gewonden. De staatsgreep mislukte. Op het moment van de coup waren Henk en Sophie ook in Turkije.

Op de avond van de mislukte staatsgreep zaten Henk en Sophie in hun vakantieresort. “We schrokken enorm, toen we over de gewelddadige staatsgreep hoorden”, vertelt Henk (55). “Wij gaan al twintig jaar naar Turkije. Nog nooit is er iets gebeurd. En nu dit. Voor hetzelfde geld zaten we in Ankara of Istanbul. Verschrikkelijk.”

Wim en Thea verblijven vlakbij Bodrum. “Hemelsbreed is dat nog geen zevenhonderd kilometer van Ankara. Ja, dan ga je nadenken. Het geweld had evengoed onze plaats kunnen bereiken. Wij hebben gewoon ontzettend veel geluk gehad.”

 
Deel dit artikel: