18 ℃

HEMA dreigt geheim recept tompouce te vernietigen bij faillissement

Foto: Picture Partners / Shutterstock.com

Het gaat slecht met de HEMA. De schulden zijn hoog en in deze coronatijd is de kans groot dat de schulden alleen nog maar verder oplopen. Toch heeft de HEMA nog een ijzersterke troef achter de hand: het geheime recept van de tompouce.

De HEMA heeft 550 winkels in Nederland en zo’n 9500 medewerkers. Een faillissement zou dan ook een kleine ramp zijn. Toch blijkt dat niet de voornaamste reden te zijn waarom de overheid het bedrijf wil redden. De HEMA dreigt het geheime recept van de tompouce te vernietigen als de overheid het bedrijf geen financiële hulp toezegt.

Premier Rutte geeft toe dat hij een draai heeft gemaakt ten aanzien van de tompouce: “Ik zal eerlijk zeggen dat ik vroeger ook behoorde tot de groep die dacht: een tompouce is een tompouce. Een simpel gebakje dat weinig om het lijf heeft. Maar de laatste tijd heb ik veel mensen gesproken die zeer emotioneel betrokken zijn bij dit oer-Hollandse taartje. En dus moeten we deze lekkernij behouden voor de generaties na ons.”

Volgens Rutte gaat het om een het landsbelang: “Het dreigement van de HEMA dat ze het recept zullen vernietigen bij een faillissement heeft het kabinet doen besluiten om een miljard euro over te maken om het recept in overheidshanden te krijgen. Een koopje als je kijkt naar de historische waarde van de tompouce.”

 
Deel dit artikel: