18 ℃

HEMA bezorgd om verbod rookruimtes

De Hoge Raad heeft alle rookruimtes per direct verboden. Uitzonderingen op het verbod zijn ongeldig, zo oordeelde de rechter. Bij de HEMA is met bezorgdheid op de uitspraak gereageerd.

Foto: Studio Porto Sabbia / Shutterstock.com

In een zaak die was aangespannen door Clean Air Nederland besliste de Hoge Raad dat het verbod op rookruimtes voortaan geen uitzonderingen meer kent. Dat betekent dat rookruimtes vanaf vandaag overal verboden zijn. “Heel teleurstellend”, reageert een woordvoerder van winkelketen HEMA.

“Wij vinden het heel jammer dat onze rookruimte dicht moet”, aldus het bedrijf. “Door de uitspraak van de rechter wordt de toekomst van één van onze best verkopende artikelen hoogst onzeker. We hebben het over een typisch Hollandse lekkernij, die onlosmakelijk met onze cultuur verbonden is. Die gaat nu verdwijnen. Jammer, maar het is niet anders.”

Clean Air Nederland is juist blij met het algehele verbod op rookruimtes: “Wij snappen dat dit voor de HEMA vervelend is, maar er zijn genoeg alternatieven die net zo lekker zijn. Wat dacht u van de Hollandse paling?”

 
Deel dit artikel: