Te duur:

Helft van Nederlanders overweegt helemaal te stoppen met energieverbruik

Helft van Nederlanders overweegt helemaal te stoppen met energieverbruik
Foto: Yevhen Prozhyrko / Shutterstock.com

Energie is inmiddels zo duur geworden, dat de ruim de helft van de Nederlanders serieus overweegt om ermee te stoppen. Dat blijkt uit een peiling van bureau QuestionIt.

Onder meer door de oorlog in Oekraïne is de prijs van aardgas in een jaar tijd verdrievoudigd. Elektriciteit werd ruim vier keer duurder. Toch verbruiken de meeste huishoudens nog energie. Voor hen is de prijs kennelijk nog niet hoog genoeg. Bob de Rotte (54) en Mirjam Nokkeveer (41) zegden al wél hun energiecontract op.

“Ik heb al twee maanden geen gas en elektriciteit meer. Het werd mij te duur”, zegt Bob. “Ik heb gewoon mijn contract opgezegd en een dag later was er een vriendelijke monteur om alles af te sluiten. Nu begin ik de dag met een koude douche en ’s avonds lees ik een boek bij kaarslicht. Heel goed te doen. En de deurbel doet het niet meer. Dat geeft een stukje rust. Heerlijk.”

Ook voor Mirjam was geld de belangrijkste reden om te stoppen met energie: “Ik was er helemaal klaar mee. Ik was elke maand honderden euro’s kwijt aan energie. Dat geld besteed ik liever aan iets leukers. Uit eten bijvoorbeeld. Als je thuis niet meer kunt koken, ga je een warme hap in het restaurant veel meer waarderen.”

 
Deel dit artikel: