Helft van de Nederlanders overweegt na sluiting restaurants zelf te gaan koken

Foto: Iakov Filimonov / Shutterstock.com

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle restaurants voorlopig dicht. Nederlanders bedenken steeds creatievere manieren om toch aan een maaltijd te komen. Uit een peiling van bureau QuestionIt blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders overweegt om zelf achter het fornuis te gaan staan.

“Nu restaurants gedwongen worden hun deuren te sluiten, worden Nederlanders echt aangesproken op hun creativiteit. De meeste mensen laten gewoon iets thuisbezorgen, maar we horen ook opvallend veel mensen die van plan zijn om zelf eten te gaan koken”, zegt onderzoeksleider Sven Kragt.

Volgens Kragt hoeven we niet bang te zijn dat we een heel recept moeten bereiden: “De echte liefhebber zal misschien zelf dingen in een pan gaan gooien, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een maaltijd klaar te maken, zonder dat je helemaal naar de keuken moet. Met een zak chips en een pot mayonaise tover je in een mum van tijd een heerlijk aardappelgerecht op tafel.”