27 ℃

De hele dag niks doen… ook jij kunt het!

Steeds meer Nederlanders doen de hele dag niks. Ook radiopresentator Timur Perlin zegt zijn baan op om niks te doen. Stoppen met werken en niks doen is dé trend van dit moment. Is het ook iets voor jou?

Ronny-doet-al-twintig-jaar-niksAcht jaar werkte DJ Timur Perlin bij radiozender 3FM. Tot hij vanmorgen zijn baan opzegde. Ook Timur gaat niks doen. “Ik kon eigenlijk niet vinden wat ik zou willen doen, totdat ik een maand vrij was en zo vrolijk werd van helemaal niets doen. Ik ga minimaal een jaar helemaal niks doen. Gewoon een beetje lummelen. Ik denk dat ik daar gelukkig van word”, zei hij op de radio.

De hele dag niks doen lijkt steeds meer mensen aan te spreken. Ronny van Woezik (38) uit Enkhuizen hangt al bijna tien jaar op de bank. Ronny begrijpt dat Timur Perlin zijn baan opzegt om te gaan lummelen. “De meeste mensen moeten zo nodig de hele week werken. Maar waarom?”, vraagt hij zich af.

Volgens Ronny zijn er in Nederland prima regelingen voor mensen die niks willen doen. “Je hebt echt geen baan nodig om gelukkig te zijn. Geld regelt de overheid wel voor je. Van werken word je alleen maar moe. Daar zijn andere mensen voor.”

 
Deel dit artikel: