20 ℃
Minister met speldje terug in Nederland

Heldenontvangst minister Helder na missie in Qatar: “Ze heeft geschiedenis geschreven”

Heldenontvangst minister Helder na missie in Qatar: “Ze heeft geschiedenis geschreven”
Foto: YT CC

Sportminister Conny Helder is door de Tweede Kamer als een heldin onthaald na haar bezoek aan het WK voetbal. “Met haar krachtige optreden in Qatar heeft ze de loop van de geschiedenis veranderd”, zegt VVD-partijleider Mark Rutte.

Minister Helder was deze week aanwezig bij de voetbalwedstrijd van Nederland tegen Qatar. Ze maakte maximaal van de gelegenheid gebruik door het dragen van een flinke OneLove-speld. “Hiermee maakte ze een ferm statement voor de mensenrechten en de rechtvaardige behandeling van LHBIT-mensen in het Midden-Oosten. Haar speldje heeft op de hele wereld diepe indruk gemaakt”, aldus collega-minister Wopke Hoekstra.

Minister Helder keerde woensdag terug van haar missie in Qatar. Met bloemen en een minutenlang applaus werd ze onthaald in de Tweede Kamer. “Welkom terug, Conny. Dankzij jou is niet alleen Qatar, maar de hele wereld een mooiere plek geworden”, sprak Kamervoorzitter Vera Bergkamp.

Ook VVD-staatssecretaris Eric van der Burg heeft niets dan lof voor het krachtige optreden van minister Helder: “Haar aanwezigheid in Qatar heeft een enorme impact gehad. Met haar speldje heeft ze Qatar keihard met de neus op de feiten gedrukt. Wat het resultaat van haar actie precies gaat zijn, is nu nog niet te zeggen. Maar feit is dat het regime in Qatar dankzij minister Helder eindelijk inziet dat het anders moet. Het is ongelofelijk wat zij met haar speldje en charisma in een paar uur voor elkaar heeft gekregen.”

 
Deel dit artikel: