18 ℃

Held Maurice (34) haalde kleuter uit geparkeerde auto

Foto: iStockPhoto – Getty Images

“Een held? Nee, ik voel me geen held. Ik denk dat elke vader in zo’n situatie precies hetzelfde had gedaan.” Maurice Vledder (34) blijft er nuchter onder. Maandagmiddag redde hij zijn zoontje Daan (3) uit een geparkeerde auto.

Maurice haalde zijn zoontje op uit het kinderdagverblijf. Nietsvermoedend reed hij naar zijn huis in Spijkenisse. Hij was al uitgestapt, maar Daan zat nog in de Maxi-Cosi op de achterbank. Maurice twijfelde geen moment en opende direct het portier. Met twee handen haalde hij Daan uit de auto. Hij wist de kleuter net op tijd te bevrijden.

Maurice krijgt op internet volop lof voor zijn adequate optreden. “Hulde! Ik ben blij dat er mensen bestaan die niet aarzelen, maar doen!”, schrijft Bregje Kuipers-Van de Roer op Facebook. Ook Natascha Mooi roemt de heldendaad van Maurice. “Ik ben zelf moeder van een zoontje en de tranen schieten in mijn ogen bij het lezen van dit bericht”, schrijft ze.

De moeder van Daan kon haar geluk niet op, toen Maurice hun zoontje ongedeerd in haar armen legde. “Ik moet er niet aan denken dat Daan bij deze temperaturen in de auto was achtergebleven. Zonder het koelbloedige optreden van Maurice had dit heel anders kunnen aflopen.”

 
Deel dit artikel: