21 ℃

Held redt via WhatsApp hele vriendengroep van coronavirus

Foto: Baimieng / Shutterstock.com

“Zonder hem was ik nu misschien doodziek geweest. Echt, ik ben hem ontzettend dankbaar”, zegt de 21-jarige Eva uit Breda. Dankzij een WhatsAppje van vriend Martin (25) ontsnapte zij tot nu toe aan het coronavirus.

Martin stuurde dinsdagochtend via WhatsApp een levensreddend advies naar zijn hele vriendengroep. Ook de 20-jarige Marciano kreeg de berichtjes. Geëmotioneerd vertelt hij over de heldendaad van zijn vriend. “Eerst informeerde hij naar mijn gezondheid. Ik antwoordde dat ik nog niet ziek ben. En toen kwam dus dat prachtige advies. ‘Laten we allemaal gezond blijven’, stuurde hij. En ik dacht: verdomd, je hebt gelijk. Wat een goed idee!”

Eva en Marciano hopen dat ze snel naar Martin toe kunnen om hem persoonlijk te bedanken. Eva: “Martin is Als hij ons niet had aangeraden om gezond te blijven, waren we nu misschien doodziek. Of dood.”

Martin vindt zichzelf desgevraagd geen held: “Ach, voor mij was dat berichtje een kleine moeite en ik heb er veel leed mee kunnen voorkomen. Weet je, we zitten allemaal in een gekke situatie. Niet ziek worden is het beste advies dat je iemand nu kunt geven.”

 
Deel dit artikel: