18 ℃

Held redt kat voor dichte deur

Danny Foeken uit Purmerend is sinds dit weekend een echte held. De 32-jarige internetondernemer schoot zijn kat te hulp, die zichzelf had buitengesloten. Op internet is zijn verhaal inmiddels duizenden keren gedeeld. Iedereen is ontroerd door de reddingsactie van Danny.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nieuwspaal

“Flip gaat regelmatig naar buiten. En dan kan ‘ie niet meer naar binnen. Zo’n diertje kan niet bij de deurklink hè”, vertelt Danny. “Zaterdag stond Flip voor de deur te mauwen. Het was al laat en hartstikke koud buiten. Ik twijfelde geen moment en deed onmiddellijk de deur open. Achteraf denk ik dat dat zijn redding is geweest.”

Danny plaatste zijn verhaal op Facebook. Daarna werd hij overladen met complimenten. “Goed gedaan Danny!”, reageert ene Kim uit Oldenzaal. “Topgozer! Waren er maar meer mensen zoals jij”, zegt Barry uit Helmond. “Real humans are kind to animals”, schrijft iemand uit Australië.

Danny is onder de indruk van alle positieve berichtjes. Toch voelt hij zich geen held. “Welnee. Ik deed wat ik moest doen”, zegt de dierenvriend nuchter. “Elke gezonde man zou in deze situatie precies hetzelfde hebben gedaan.”

 
Deel dit artikel: