15 ℃

Heftruckchauffeurs oneens met deskundigen over klimaatverandering

Heftruckchauffeurs oneens met deskundigen over klimaatverandering
Foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Klimaatverandering vormt geen reëel gevaar voor de mensheid. Dat zeggen heftruckchauffeurs, die daarmee lijnrecht ingaan tegen de onderzoeken van honderden wetenschappers.

De Branchorganisatie Nederlandse Heftruckchauffeurs (BNH) kwam vandaag met het langverwachte klimaatrapport, waarin heftruckchauffeurs hun visie geven op de klimaatproblematiek. Klimaatverandering is van alle tijden, concluderen de heftruckchauffeurs.

“Honderdduizend jaar geleden warmde de aarde ook al op. Toen waren er ook al 8 miljard mensen op aarde en een groot deel woonde toen ook al een paar meter onder zeeniveau”, zegt heftruckchauffeur John Boenkers.

Waarom maken overheden zich dan zo veel zorgen over het klimaat? “Dat komt doordat we het verhaal maar van één kant horen”, weet Boenkers. “De media laten steeds de klimaatdeskundigen aan het woord, terwijl er genoeg beroepsgroepen zijn met een heel andere mening over het klimaat. En dan heb ik het niet alleen over heftruckchauffeurs, maar ook over elektriciens, varkenshouders, buizenleggers en amateurvoetballers.”

 
Deel dit artikel: