17 ℃

Heel Holland klikt: “Die saamhorigheid, zo mooi!”

Foto: Tanya Dvoretskaya / Shutterstock.com

Dat het overgrote deel van de Nederlanders zich voorbeeldig aan de coronaregels van het RIVM en het kabinet houdt merken ook de uitbaters van kliklijnen en klikmeldpunten op internet. Rob van Tonningen, eigenaar van kliklijn NedKlik stelt vast: “De Nederlander wil het écht goed doen. Fijn om te zien.”

“Het gaat uitstekend in de klikbranche, de telefoons staan de hele dag roodgloeiend”, aldus van Tonningen. “Mensen zijn nu héél alert op naleving van de regels. Doe je daar even niet aan mee, dan wordt je verlinkt waar je bij staat. Iedereen hoort wel eens iemand hoesten of ziet dat die anderhalve-meter-richtlijn niet wordt nageleefd en dan bellen ze gelijk. Die saamhorigheid, zo mooi!”

“Laatst nog, m’n benedenburen”, vervolgt van Tonningen. “Die stonden gewoon met z’n vieren in de tuin te barbecueën. Opeens staan er twee tegelijk hun hamburger om te draaien. Weg anderhalve meter. Nou, dan heb je aan mij een slechte. Ik heb gelijk m’n eigen kliklijn gebeld en alles doorgegeven. Wij zijn tenslotte allemaal zelf verantwoordelijk voor een prettige en leefbare samenleving.”

 
Deel dit artikel: