'We delen hier alles met elkaar'

Dit hele dorp draait op één Netflix-account

Dit hele dorp draait op één Netflix-account
Foto: Menno van der Haven / Shutterstock.com

Wie het dorp inrijdt kan het moeilijk ontgaan. In Strielwouden is het heel normaal dat wachtwoorden worden gedeeld. Strielwouden is het eerste dorp in Nederland waar alle inwoners gebruikmaken van hetzelfde Netflix-account.

Strielwouden kreeg Netflix in 2015, toen de destijds 24-jarige Rik Olbert een abonnement afsloot. “Al snel vroeg een buurman of hij mijn wachtwoord mocht lenen om een film te bekijken. En zo is het balletje gaan rollen”, vertelt hij. “De sociale band is hier heel sterk. We delen eigenlijk alles met elkaar. Wij vinden dat normaal. Noaberschap noemen we dat hier.”

Strielwouden telt 273 huishoudens die inmiddels allemaal gebruikmaken van één Netflix-abonnement. Rik vindt het prima: “Met mijn abonnement kun je op vier schermen tegelijk streamen, dus dat is ruim voldoende. Als er net een nieuwe serie is verschenen, zit het abonnement weleens vol. Maar dan probeer je het morgen nog eens. In goed overleg via de buurtapp komen we er altijd wel uit.”

Naast films en series krijgt Strielwouden binnenkort ook muziek. Een nieuwe inwoner blijkt te beschikken over een Spotify-abonnement.

 
Deel dit artikel: