Weer geruchten over gezondheid:

Heeft Poetin inderdaad kalknagels?

Heeft Poetin inderdaad kalknagels?
Foto: Gil Corzo / Shutterstock.com

Over de gezondheid van Poetin wordt volop gespeculeerd. Oekraïne beweert nu zelfs dat de Russische president kalknagels heeft. Maar klopt dat wel? 

De afgelopen maanden doen allerlei geruchten de ronde over de gezondheidssituatie van Poetin. Op videobeelden zou te zien zijn dat hij lijdt aan onychauxis, beter bekend als kalknagels. Een kalknagel is een verdikte, verkleurde en soms brokkelige nagel aan de vingers of tenen. Niet alleen is de nagel minder sterk, het ziet er ook nog onsmakelijk uit.

Nagelstyliste Joyce Jelgers bestudeerde honderden afbeeldingen van Poetin. “Als je heel goed kijkt, is op de nagel van zijn linker pink een wit vlekje te zien, maar het is moeilijk te zeggen of het inderdaad om een kalknagel gaat”, aldus de nagelstyliste.

Als Poetin inderdaad een kalknagel heeft, dan is de vraag of hij daarmee nog kan functioneren. Jelgers: “Een kalknagel hoeft zijn werkzaamheden als president niet direct te hinderen. Maar als ik Poetin was, zou ik er wel even naar laten kijken. Als hij hiermee doorloopt, zou de nagel op den duur zelfs kunnen afbreken. Hij zou er goed aan doen om even een afspraak te maken bij een nagelsalon voor een manicure.”

 
Deel dit artikel: