Harry maakt zijn eigen “parmezaan”

Wie slim is, kan veel geld besparen op de boodschappen. Met een beetje creativiteit kun je sommige producten gewoon zelf maken. De 47-jarige Harry Romboer uit Meppel maakt zijn eigen Parmezaanse kaas.

Foto: Andrej Safaric / Shutterstock.com

“Het hoeft wat mij betreft niet uit de Parma-streek te komen, hoor”, lacht Harry. “Kijk, weet je wat het is? Kaas is duur, zeker speciale kaas uit Italië. Toch hoort het erbij. Het is een vast onderdeel van bepaalde gerechten. Iedereen kent het wel, geraspt over een bord spaghetti of zo.”

Harry heeft zijn een eigen methode gevonden om de dure kaas ‘aan te lengen’. Hij neemt de rasp mee naar zijn slaapkamer en één keer per week raspt hij het eelt van zijn hielen. Zorgvuldig vangt hij het op en ’s avonds mengt hij het door de dure Parmezaanse kaas.

Zijn gezinsleden hebben nog steeds niets door. Zeker eenmaal per week serveert Harry hen een Italiaanse maaltijd. “Zo blijft het betaalbaar, zie je? Kwaad kan het vast niet, toch? En niemand klaagt over de smaak, dus…”