18 ℃

Harold (54) kocht voor duizenden euro’s vuurwerk om misbruik ervan door jeugd te voorkomen

Harold (54) kocht voor duizenden euro’s vuurwerk om misbruik ervan door jeugd te voorkomen
Foto: Volodymyr Baleha / Lost in the midwest / Shutterstock.com

MEPPEL - Om ervoor te zorgen dat de jaarwisseling in Meppel eindelijk een keer rustig en veilig verloopt, heeft Harold Graats (54) preventiemaatregelen genomen. De afgelopen weken is hij naar eigen zeggen ‘die vervelende rotkereltjes’ voor geweest door voor duizenden euro’s legaal en illegaal vuurwerk in te slaan. “Minder vuurwerk voor de jeugd betekent minder overlast voor de buurt”, redeneert Harold.

Harold legt uit hoe hij tot dit ingenieuze preventieplan is gekomen: “De laatste jaren heb ik mij enorm gestoord aan al dat roekeloze, vandalistische geknal van de jeugd. Omdat een algeheel vuurwerkverbod er nooit zal komen, besefte ik dat een andere aanpak nodig was om vuurwerkmisbruik en -overlast zoveel mogelijk terug te kunnen dringen. Ik ben dus grootschalig vuurwerk gaan inkopen voordat de jeugd dat zou doen.”

In totaal gaf Harold zo’n achtduizend euro uit aan het vuurwerk. Het feit dat alle kamers in Harolds huis nu volstaan met nitraten, strijkers, duizendklappers en cobra’s roept toch de vraag op wat Harold met deze vuurwerkvoorraad gaat doen. “Ik wil het op een gecontroleerde manier tot ontploffing brengen”, legt hij uit. “Ik ga het ieder geval niet afsteken. Dat vind ik hartstikke zonde van mijn geld.”

 
Deel dit artikel: