17 ℃

Harde maatregelen: horeca dicht, amateursport stilgelegd en Frank de Boer ontslagen

Foto: YT CC

Het kabinet komt met keiharde maatregelen. Voor veel mensen zullen deze maatregelen vergaande consequenties hebben, maar niemand wordt zo hard geraakt als bondscoach Frank de Boer. Hij wordt door het kabinet per direct op non-actief gezet.

Tijdens een persconferentie werden de nieuwe maatregelen bekendgemaakt. De horeca wordt gesloten en de amateursport wordt stilgelegd. Maar het kabinet heeft het ook helemaal gehad met de tactieken van de bondscoach Frank de Boer. En dus wordt hij per direct ontslagen. Zijn ontslag is ook nog eens oneervol. Volgens premier Rutte is de tijd van halfzachte maatregelen voorbij. Het kabinet wil het welzijn van alle Nederlanders in deze barre tijden zo goed mogelijk beschermen.

Rutte is er van overtuigd dat deze maatregel het land een stuk vooruit zal helpen: “Kijk, we kunnen nu wel zeggen dat in heel Nederland na 20:00 uur geen alcohol verkocht mag worden, maar dat is natuurlijk compleet zinloos als onze bondscoach Steven Berghuis niet opstelt in de basis van Oranje. Als wij dat als kabinet over onze kant laten gaan zijn we natuurlijk geen knip voor de neus waard.”

 
Deel dit artikel: