Hans weet dat hij gaat sterven

Foto: Africa Studio / Shutterstock.com

De toekomst ziet er niet goed uit voor Hans Forstenkamp (42). Hij weet dat hij gaat sterven. Een maand geleden kreeg hij het vreselijke nieuws te horen. In het gunstigste geval heeft Hans nog maximaal zestig jaar te leven, maar misschien is het zelfs minder.

Vorige maand meldde Hans zich met koorts bij de huisarts. Daar kreeg hij te horen dat hij doodgaat. “Die mededeling kwam als een mokerslag. Het was alsof de grond onder mijn voeten wegzakte”, vertelt hij. “Daarna werd ik naar huis gestuurd. ‘Probeer maar te genieten van de tijd die je nog hebt’, zei de dokter.”

Wat gebeurt er met je, als je weet dat je gaat sterven? “Ik sta nu wel anders in het leven dan voorheen. Ik leef van dag tot dag”, zegt Hans. “Ik ben gestopt met werken. Geld interesseert me niet meer. De tijd die ik nog heb probeer ik zo veel mogelijk door te brengen met mijn familie.”

Hans wordt emotioneel als hij over zijn kinderen begint: “Mijn jongste dochter viert in het jaar 2210 haar tweehonderdste verjaardag. Ik vind het erg dat ik daar niet meer bij kan zijn.”

 
Deel dit artikel: