Hannie (61) voor de twintigste keer bij coronaprotest: “Ik ben hier vooral voor de gezelligheid”

Foto: NeydtStock / Shutterstock.com

Zondagmiddag werd opnieuw gedemonstreerd tegen het coronabeleid. Enkele duizenden demonstranten kwamen op het Malieveld bijeen. Ook de 61-jarige Hannie Schoormans was erbij. Het was haar twintigste coronademonstratie.

“Ik kom hier vooral voor de gezelligheid”, zegt Hannie. “De sfeer hier is zo ontzettend gemoedelijk, dat vind je nergens anders. Met z’n allen ergens tegen zijn, wat het dan ook is, dat schept een enorme band. Samen de minister haten brengt mensen bij elkaar. Eigenlijk zijn we één grote boze familie.”

Dagelijks speurt Hannie op Facebook naar coronademonstraties. “Ik ga overal naartoe”, glundert ze. “Na het overlijden van mijn man had ik niet zo veel sociale contacten meer. Maar nu de wappiegemeenschap er is, heb ik het gevoel dat ik weer ergens bij hoor, snap je?”

Hannie vindt dat de coronamaatregelen moeten verdwijnen. “Ja, nou, van de ene kant wel, maar van de andere kant niet”, nuanceert ze. “Kijk, als er geen coronamaatregelen meer zijn, dan zijn er ook geen gezellige demonstraties meer. Dat zou ik wel jammer vinden.”

 
Deel dit artikel: