17 ℃

Hanna (21): “Vroeger was ik doodsbang dat ik heel even geen muziek zou horen”

Hanna (21): “Vroeger was ik doodsbang dat ik heel even geen muziek zou horen”
Foto: D13 / Shutterstock.com

UTRECHT - Steeds meer jongeren gebruiken speciale apparatuur om te voorkomen dat ze heel even geen muziek horen. Ook de 21-jarige Hanna Bovendijk uit Utrecht heeft een apparaat waarmee ze altijd en overal naar muziek kan luisteren: “Sindsdien durf ik weer de straat op.”

Voor Hanna was het leven een paar jaar geleden nog een hel. “Thuis had ik wel een pc met Spotify, maar die zat vast aan het stopcontact. Die kon ik dus niet mee naar buiten nemen”, vertelt ze. “Buitenshuis was het dus verschrikkelijk. In de trein zat ik soms een uur zonder muziek. Vreselijk. Na een tijdje durfde ik helemaal niet meer naar buiten. Ik was doodsbang dat ik zonder muziek kwam te zitten.”

Hanna kreeg een vriendin het advies om een draadloze hoofdtelefoon aan te schaffen. “Dat was echt een oplossing”, lacht ze. “Dankzij dit toestel hoef ik nooit meer bang te zijn dat ik even geen muziek hoor. Ik kan nu gewoon even naar de bakker voor een broodje. Vroeger durfde ik daar niet eens aan te denken.”

Toch ziet Hanna nog veel jongeren op straat zonder hoofdtelefoon: “Dan denk ik: Jezus, wat erg voor je. Hoe lang loop jij al zonder muziek? Tien minuten? Een half uur? Hoe hou jij dat vol?”

 
Deel dit artikel: