23 ℃

Handreiking SGP: “Vrouwen in kabinet wat ons betreft bespreekbaar”

Handreiking SGP: “Vrouwen in kabinet wat ons betreft bespreekbaar”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - De SGP is bereid om een beperkt aantal vrouwen in het nieuwe kabinet toe te staan, als dat de kabinetsformatie vooruit helpt. Dat zei SGP-leider Chris Stoffer vanochtend tegen verkenner Gom van Strien.

Na de politieke aardverschuiving bij de verkiezingen, waarbij de PVV de grootste partij werd, volgt nu een ingewikkelde zoektocht naar een coalitie. De SGP is een van de partijen die samen met de PVV een coalitie kunnen vormen, mits beide partijen water bij de wijn willen doen. “Als teken van goede wil zijn wij bereid tot concessies”, aldus Stoffer. “Mocht een kabinet met enkel mannen er niet in zitten, dan zijn wij bereid om een beperkt aantal vrouwen op bestuursposities te tolereren.”

Stoffer benadrukt dat vrouwelijke ministers en staatssecretarissen wat hem betreft niet de voorkeur hebben: “De SGP heeft lang geprobeerd om vrouwen uit de politiek te weren en dat was niet zonder reden. Als we in de afgelopen maanden iets hebben geleerd, dan is het dat vrouwen beter geen politiek kunnen bedrijven. Sigrid Kaag, Carola Schouten, Attje Kuiken, om er maar een paar te noemen. Allemaal vrouw en allemaal kozen zij tóch voor de keuken in plaats van de Tweede Kamer. Het zou raar zijn als we opnieuw in die valkuil trappen.”

 
Deel dit artikel: