17 ℃

Drama bij GP Italië: Hamilton aangereden door andere coureur

Drama bij GP Italië: Hamilton aangereden door andere coureur
Foto: Marcelo Chello / Shutterstock.com

Een dramatisch ongeluk maakte zondagmiddag een einde aan de Grand Prix van Italië voor Lewis Hamilton. De Brit werd op het circuit van Monza aangereden door Max Verstappen, die kennelijk haast had.

Al in de eerste ronde reed Max Verstappen met ongelofelijke snelheid over de baan. Hij dwong andere coureurs om aan de kant te gaan. Ik vroeg mij af: waar is deze jongen mee bezig? Op sommige stukken reed hij dan 250 kilometer per uur. Dat is vragen om ongelukken”. zegt racekenner Paul Kammerlaan van het raceblad F1 Empire.

In de 26ste ronde ging het fout. Hamilton wilde zijn wagen vanwege de veiligheid langs de kant zetten, maar Verstappen reed door. Hij probeerde over de auto van Hamilton heen te rijden.

“Op een Formule 1-circuit is voorzichtigheid geboden. De belijning ontbreekt en niet alle coureurs blijven netjes aan de rechterkant. Daar moet je je snelheid op aanpassen. Maar Max bleef plankgas rijden, alsof hij straalbezopen was. Godzijdank waren er geen voetgangers of fietsers op het circuit, anders had dit heel anders kunnen aflopen.”

 
Deel dit artikel: