16 ℃

Halsema troost Amsterdammers na faillissement VanMoof: “Ooit zullen we weer fietsen”

Halsema troost Amsterdammers na faillissement VanMoof: “Ooit zullen we weer fietsen”
Foto: YT CC

Amsterdam is in diepe rouw gedompeld na het faillissement van de fietsenfabrikant VanMoof. In verband met de ondergang van VanMoof hield burgemeester Halsema vanochtend met betraande ogen een toespraak op de Amsterdamse stadszender AT5.

“Lieve Amsterdammers, waar velen van ons al bang voor waren, werd vandaag helaas bewaarheid”, sprak Halsema tot de Amsterdammers. “VanMoof is uit onze stad en uit onze levens gerukt. Onze VanMoofs, waar we als Amsterdammers zo trots op waren, zijn defect en zullen nooit meer worden gerepareerd. En dat doet pijn.”

“De ritjes naar onze trendy koffietentjes, creatieve broedplaatsen en hippe marketingbureaus zullen nooit meer hetzelfde zijn. Hoe moeten we nu in het stadsverkeer laten zien hoe succesvol we zijn? Ik begrijp uw wanhoop. En ja, we mógen nu verdrietig zijn en we mógen nu huilen.”

Halsema sloot haar toespraak af met een boodschap van hoop: “Ik ben ervan overtuigd dat Amsterdam deze tegenslag zal overwinnen, zoals we in het verleden al vele tegenslagen hebben overwonnen. Ik geloof oprecht dat het einde van VanMoof niet het einde is van de fiets in onze stad. Ooit zullen weer nieuwe Amsterdammers opstaan en een nieuwe stadsfiets ontwerpen. En die zal nog hipper zijn dan een VanMoof en nog veel, veel duurder. Dat beloof ik uit de grond van mijn hart.”

 
Deel dit artikel: