18 ℃

“Halsema moet nu wel wapenvergunning regelen voor haar zoon”

De zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema wordt niet vervolgd voor verboden wapenbezit. Toch is het belangrijk dat Halsema de wapenvergunning voor haar zoon beter regelt. Dat zegt wapenhandelaar John Broskhoef.

Foto: Dutchmen / Shutterstock.com

Halsema’s zoon werd twee maanden geleden gearresteerd, toen hij in Amsterdam voor overlast zorgde en een pistool bij zich had. Het pistool was onklaar gemaakt en de jongen had geen vergunning voor het wapen.

“Ik adviseer ouders voortdurend om de wapenvergunningen voor hun kinderen goed te regelen. Dat voorkomt een heleboel gedonder”, aldus Broskhoef. “Daarnaast is het belangrijk om je kind te leren omgaan met het wapen. Voor zover ik weet heeft de zoon van Halsema nooit schietles gehad. Ik vind dat onverantwoord.”

Een goed wapen voor je kind hoeft volgens de wapenhandelaar niet duur te zijn: “De zoon van Femke Halsema had een alarmrevolver. Leuk, maar voor dit soort jongens eigenlijk net te simpel. Ik adviseer Halsema om haar zoon uit te rusten met een Glock 17 semiautomatisch handvuurwapen. Dat is een klein, handzaam pistool dat gemakkelijk kan worden uitgerust met een sper. Wij nodigen Halsema en haar zoon graag uit voor een vrijblijvend advies.”

 
Deel dit artikel: