13 ℃

Halsema: “Harde kern S10 niet welkom Reguliersdwarsstraat”

Foto: YT CC

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft de harde kern van S10 met klem verzocht om de finale van het Eurovisie Songfestival komende zaterdag niet te gaan bekijken in de Reguliersdwarsstraat.

S10 zingt zaterdag in de finale tegen 24 andere Europese landen. In verschillende horecagelegenheden in de Reguliersdwarsstraat is de finale op grote schermen te zien, maar de harde kern van S10 is daarbij niet welkom vanwege het tekort aan beveiligers. Halsema is bang dat het evenement uit de hand loopt.

“Het Eurovisie Songfestival is een evenement dat door jong en oud in alle veiligheid bekeken moet kunnen worden. S10 heeft veel fans en dat is leuk, maar helaas bevinden zich onder de supporters ook lieden bij wie het niet alleen om het liedje gaat”, aldus Halsema.

De Reguliersdwarsstraat en de directe omgeving zijn van zaterdag 14:00 uur tot zondag 02:00 uur aangemerkt als veiligheidsrisicogebied. Mocht S10 de finale winnen, dan zal zij direct bij het stadion in Turijn worden gehuldigd en niet – zoals de harde kern graag wil – in de Taboo bar.

 
Deel dit artikel: