16 ℃

Half miljoenste Nederlander test positief op coronavirus

Foto: LightField Studios / TeamDaf / Cryptographer / Shutterstock.com

Bloemen en felicitaties voor mevrouw Gruiltier uit Strielwouden. Zij is officieel de half miljoenste Nederlander met het coronavirus. Vanmiddag kreeg zij de positieve testuitslag.

Gisteren stond de teller op 499.000, dus het was al duidelijk dat vandaag de half miljoenste besmetting zou worden geconstateerd. Onbekend was nog waar en bij wie. Uiteindelijk komt de eer toe aan Saskia Gruiltier. Zij liet zich testen in de teststraat van Strielwouden.

“Ja, natuurlijk ben ik verrast”, lacht mevrouw Gruiltier. “Ik voelde me al een paar dagen beroerd en ik dacht al dat ik corona zou hebben. Maar dat ik de half miljoenste zou zijn had ik echt niet verwacht!”

Ook de medewerkers van de teststraat zijn trots. “Voor zo’n klein dorp is dit natuurlijk ontzettend leuk”, zegt afnamecoördinator Dennis Kruk. “We hadden niet verwacht dat de half miljoenste positieve test uitgerekend hier zou worden afgenomen, omdat we hier niet zo veel mensen testen. Dus we zijn heel blij dat we dat we deze mijlpaal toch op onze naam mogen schrijven.”

Behalve een mooie bos tulpen kreeg mevrouw Gruiltier een cheque van duizend euro overhandigd. “Daar ben ik heel blij mee”, glundert ze. “Mijn man werkte in de horeca, dus we kunnen het geld goed gebruiken.”

 
Deel dit artikel: