15 ℃

Hagenees doneert 500 kilo illegaal vuurwerk aan Zimbabwaans kindertehuis

Foto: Loreanto / DanaS / Hendrix 83 / Shutterstock.com

De kinderen van het kindertehuis in Mananzwa mogen zich verheugen op een spectaculaire jaarwisseling. Vuurwerkliefhebber Jeffrey Boonters uit Den Haag doneert maar liefst 500 kilo zwaar illegaal vuurwerk aan het kindertehuis in Zimbabwe.

Ook dit jaar geldt tijdens de jaarwisseling een landelijk vuurwerkverbod. Omdat Jeffrey zijn vuurwerk in eigen land niet mag afsteken, besloot hij het te schenken aan een goed doel. “Het gaat om nitraatbommen, Black Cobras en fosforgranaten. Allemaal prachtig spul en zonde om weg te gooien”, aldus de gulle vuurwerkliefhebber.

In het kindertehuis in het straatarme Zimbabwe wonen 52 gehandicapte weeskinderen. Velen van hen hebben nog nooit vuurwerk afgestoken, laat staan zwaar illegaal knalvuurwerk.

Via Facebook krijgt Jeffrey tientallen reacties op zijn hartverwarmende initiatief, maar zelf blijft hij er nuchter onder: “Ik vind mezelf geen held of zo. Het voelt gewoon goed om iets te doen voor kinderen die het minder getroffen hebben. Het kindertehuis krijgt het vuurwerk nog deze maand toegestuurd. Ze weten nog nergens van, dus dat wordt een enorme verrassing.”

 
Deel dit artikel: