13 ℃

Haarverf voor roodharigen komt in basispakket

Er is een doorbraak voor roodharigen. Vanaf volgend jaar zal haarverf worden vergoed door de zorgverzekering, zodat roodharigen niet langer met hun handicap hoeven te leven. Dat melden de zorgverzekeraars in een gezamenlijk persbericht.

roodharigen-haar-vervenNu al verven veel roodharigen hun haar in een normale kleur, maar die behandelingen brengen hoge kosten met zich mee. Om te voorkomen dat roodharigen door de mand vallen wanneer er uitgroei zichtbaar wordt, moeten ze zich vaker verven dan anderen. De kosten kunnen hoog oplopen.

Door een behandeling met verf te vergoeden hopen zorgverzekeraars het leed van roodharigen draaglijker te maken. Zo zullen roden met geverfd haar meer kansen krijgen in de maatschappij, minder kampen met psychische problemen en minder gepest worden. Mogelijk zorgen de verfbehandelingen zelfs voor minder zelfdodingen onder roodharigen.

Wanneer minder roodharigen ongeverfd rondlopen is er minder zichtvervuiling, verwachten de verzekeraars. Rood haar is voor de omgeving vaak naar om te zien.

 
Deel dit artikel: