19 ℃

Guns N’ Roses boos over gebruik van hun muziek bij uitvaart paus Benedictus

Guns N’ Roses boos over gebruik van hun muziek bij uitvaart paus Benedictus
Foto: A. Paes / Shutterstock.com / YT CC

De Amerikaanse rockband Guns N’ Roses is verontwaardigd over het gebruik van hun muziek bij de uitvaart van paus Benedictus. Het Vaticaan had de band niet van tevoren om toestemming gevraagd.

Het lichaam van emeritus paus Benedictus XVI werd donderdag bijgezet in de crypte in de Sint-Pieterbasiliek. Naast werk van Beethoven en Queen werd tijdens de uitvaartplechtigheid een lied van Guns N’ Roses ten gehore gebracht. Daar is de band op z’n zachtst gezegd niet blij mee.

“Wij willen niet met de katholieke kerk worden geassocieerd. Als we hadden geweten dat onze muziek bij de uitvaart gebruikt zou gaan worden, hadden we daar nooit mee ingestemd”, zegt Guns N’ Roses-zanger Axl Rose.

Het Vaticaan betreurt de ophef, maar is zich van geen kwaad bewust: “Bij elke uitvaart wordt muziek gebruikt. Dat is bij een pauselijke uitvaart niet anders. Het is niet gebruikelijk dat daarvoor toestemming wordt gevraagd”, zegt een woordvoerder. “Wij vonden de muziek juist erg gepast. ‘Sweet Child o’Mine’ is een lied dat goed past bij het leven van paus Benedictus.”

 
Deel dit artikel: