13 ℃
Vermogensopbouw prins in gevaar

Grote zorgen om prins Bernhard nu huizenprijzen niet meer stijgen

Grote zorgen om prins Bernhard nu huizenprijzen niet meer stijgen
Foto: RVD / Jeroen van der Meyde / Eddie J. Rodriquez / Shutterstock.com

Voor het eerst in negen jaar zijn de huizenprijzen gedaald. Als het kabinet nu niet ingrijpt, dreigt de vermogensopbouw van prins Bernhard in gevaar te komen. Die waarschuwing komt van econoom Frans van Deuteren.

In het laatste kwartaal van 2022 lag de gemiddelde waarde van een woning maar liefst 6,4 procent lager dan een jaar eerder. Prins Bernhard bezit bijna 600 panden en is voor zijn vermogensgroei grotendeels afhankelijk van de stijging van de huizenprijzen. Nu de huizenprijzen niet meer exorbitant oplopen, zou het vermogen van de prins ook niet meer groeien. Veel Nederlanders vinden dat een zorgwekkende ontwikkeling.

Volgens econoom Frans van Deuteren moet het kabinet nu in actie komen om de vermogensgroei van de prins veilig te stellen: “De prins is letterlijk met niets begonnen. Hij heeft zich jarenlang het snot voor de ogen gewerkt om uit de goot te ontsnappen. Bovendien biedt hij onderdak aan honderden expats. Daar mag het kabinet best wat meer waardering voor tonen, bijvoorbeeld in de vorm van een extra belastingvoordeeltje. Toen niemand het wilde, kocht prins Bernhard half Amsterdam. Nu het wat minder gaat, moeten we er als samenleving ook voor hém zijn.”

 
Deel dit artikel: