Grote veranderingen nu Shell Engels wordt: alleen nog brandstof voor linksrijdende auto’s

Foto: Lutsenko Oleksandr / Shutterstock.com

Het hoofdkantoor van Shell gaat definitief naar Engeland. Het Engels/Nederlandse bedrijf zal binnenkort nog alleen Brits zijn.

Deze overgang zal enorme gevolgen hebben voor het bedrijf. En niet alleen voor het personeel. Ook de klanten van de oliemaatschappij zullen de gevolgen aan den lijve ondervinden. Zo zullen de nieuwe brandstoffen aan de Shell pompstations na de overname alleen nog geschikt zijn voor auto’s die het stuur aan de rechterkant hebben.

Volgens Shell zit er niets anders op: “De werking van auto’s met linksrijdende motoren is totaal anders dan van de motoren waar we in Europa mee rijden. Nu we een Engels bedrijf worden, is het niet opportuun meer om beide brandstoffen aan te bieden. Dat zou kostentechnisch onhaalbaar zijn.”

Verder denkt Shell dat er niet veel gaat veranderen voor haar klanten: “De pompstations zullen dezelfde locatie behouden en de naam blijft uiteraard hetzelfde. Alleen mensen met een zeer scherp oog zullen minimale aanpassingen ondervinden. Zo zal er bij elk station een Engelse pub komen en zal er Guinness op buitentaps komen. Het croissantje als ontbijt verdwijnt en zal worden vervangen door bonen met worst. En bovenop elk station bouwen we een B&B. Maar verder blijft het voor iedereen gewoon de oude vertrouwde Shell.”

 
Deel dit artikel: