19 ℃

Grote drukte bij slachterijen vanwege naderende Dierendag

Grote drukte bij slachterijen vanwege naderende Dierendag
Foto: PatoStock / Shutterstock.com

DRONTEN - Een stukje karbonade voor de hond of een plakje leverworst voor de kat. Woensdag is het Dierendag. Veel baasjes verwennen hun huisdier op Dierendag met iets lekkers. Slachterijen draaien momenteel overuren om al dat vlees op tijd in de winkel te krijgen.

“Vlak voor Dierendag is het hier altijd een gekkenhuis”, zegt varkensslachter Richard Otterse van Flevo Meat Products. “Mensen houden van dieren. Dus verwennen ze hun hond of kat op Dierendag met iets lekkers. Speciaal voor Dierendag slachten we honderden extra varkens. En dan heb ik het nog niet eens over de kippen, konijnen en runderen. We leveren voor Dierendag tienduizenden kilo’s extra vlees.”

“Deze jongen is morgen leverworst. Katten zijn daar dol op”, zegt Otterse, terwijl hij geroutineerd een varken de slachterij in duwt. Het beest twijfelt. “Hij ruikt al onraad, of eigenlijk het bloed van z’n broertje”, grinnikt Otterse.

Hij geeft het varken een tik op z’n achterste: “Hup, een beetje doorlopen. Anders hebben we niet genoeg worst. En dan moeten we een hond of een kat op Dierendag teleurstellen. En dat zou zielig zijn, toch?”

 
Deel dit artikel: