11 ℃

Grootverdieners willen aparte kassa

Lange rijen in de supermarkt zijn een ergernis voor mensen met een hoog inkomen. Grootverdieners moeten nu afrekenen bij dezelfde kassa als mensen met een modaal inkomen. Dat moet anders, vinden ze.

Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

Roderick Teylers (48) werkt als directeur bij een zorgverzekeraar en heeft een topinkomen. Toch staat hij vaak minutenlang in de rij bij de supermarkt. “Dan sta ik te wachten achter zo’n laaggeschoold huisvrouwtje en zij weigert mij voor te laten, ook als ik zeg dat ik drie ton verdien”, moppert hij.

Teylers eist een aparte kassa voor grootverdieners zoals hij. “Het is natuurlijk heel raar dat zoiets nog niet bestaat. Mensen met een hoog inkomen hebben meer te besteden in de supermarkt en zijn dus belangrijke klanten. Daar mag best een stukje extra service tegenover staan.”

Ook voor de supermarkten zijn klanten met een bescheiden inkomen vervelend. Ze geven relatief weinig geld uit, maar eisen wel een plekje in de rij bij de kassa. Voor klanten met een minimum inkomen hebben sommige supermarkten al de zogenoemde ‘zelfscanner’ ontwikkeld.

 
Deel dit artikel: