19 ℃

Groot tekort aan ‘gezakt’-vlaggen

Misschien heeft u ze al gezien: de ‘gezakt’-vlaggen. De speciale vlaggen voor scholieren die hun eindexamen niet hebben gehaald zijn een grote hit. Dit jaar zijn de vlaggen voor het eerst in de handel, maar ze zijn nu al overal uitverkocht.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Sloot

“Onze gedacht was: iedereen heeft recht op een vlag, ook de losers. Voor hen ontwierpen we deze vlag”, vertelt vlaggenmaker Coenraad Furger van Flagscentre Furger BV. “We hadden er 200 geproduceerd, omdat we niet wisten hoeveel behoefte er was. We hadden niet verwacht dat er zo veel scholieren zouden zakken.”

De gezakte examenkandidaten wisten elkaar heel snel te vinden via social media. In een mum van tijd waren de ‘gezakt’-vlaggen op. De mosterdgele vlaggen met in dikke letters het woord “gezakt” hangen tussen de vlaggen van leerlingen die wél geslaagd zijn.

Furger weet nog niet of hij er meer gaat produceren. “Het kan zo weer omslaan. Een herexamen en ze willen weer de standaardvlag laten wapperen. Voor volgend jaar zien we het wel weer. Je kunt nu in ieder geval ook met vlag en wimpel zakken. Dat voelt toch anders.”

 
Deel dit artikel: