19 ℃

Groot mysterie ontrafeld: Van Gogh schilderde laatste schilderij in dorp waar hij woonde

Foto: Vladimir Salman / Shutterstock.com

Een prachtige ontdekking voor iedereen die zijn geld verdient aan Vincent van Gogh. Het is namelijk gelukt om vast te stellen waar Van Gogh zijn laatste schilderij heeft geschilderd. Geheel tegen de wetten van de logica in blijkt hij namelijk zijn laatste kunstwerk te hebben gemaakt in het dorp waarin hij leefde.

De woordvoerder van het Van Gogh Museum is dan ook in haar nopjes met deze geweldige ontdekking: “Heel soms denken we weleens dat we geen nieuws meer kunnen genereren rondom Van Gogh, maar dan komt er toch altijd wel weer iets spectaculairs om de hoek kijken. Iets waarvan je denkt: wow, dit hadden we niet zien aankomen.”

De vraag of het misschien niet een tikkie overdreven is om zoveel aandacht te vragen voor de locatie van het laatste schilderij van Van Gogh, wuift de woordvoerder weg: “Teveel aandacht? Absoluut niet! Het is zeer relevante en belangwekkende informatie om te weten waar het laatste schilderij is gemaakt. Hij woonde weliswaar de laatste tijd van zijn leven in Auvers-sur-Oise maar het had natuurlijk makkelijk gekund dat hij een citytrip naar Tokyo had geboekt of een cruise naar Zuid-Amerika en dáár zijn laatste schilderij had gemaakt. Maar, nee hoor. Van Gogh maakte het laatste schilderij in het dorp waarin hij woonde. Net als de tientallen andere werken die hij voor zijn laatste schilderij maakte. Waanzinnig.”

 
Deel dit artikel: