15 ℃

Groningers eisen verbod op LuckyTV

Haijo Dijksema en Wik Kooistra eisen dat LuckyTV per direct van de televisie wordt gehaald. Volgens de twee Groningers is de actualiteitenrubriek van De Wereld Draait Door “volstrekt ongeloofwaardig”.

LuckyTVDijksema en Kooistra zijn woedend. “Vorige week zagen wij een reportage van LuckyTV over koning Willem-Alexander. Daarin sprak de koning met een zwaar Haags accent. Wij vermoeden dat er met de beelden is geknoeid. In werkelijkheid heeft de koning namelijk geen Haags accent. LuckyTV doet zich voor als een nieuwsprogramma, maar wij hebben daar grote twijfels bij”, zeggen ze.

De Groningers werden nog bozer, toen ze de reportages van LuckyTV voorbij zagen komen op Facebook. “Hoaxprogramma’s, zoals LuckyTV, moeten verboden worden. Bezoekers geloven al die onzin en delen het met vrienden. Menig Facebooker trapt er met open ogen in. Het zogenaamde nieuwsprogramma LuckyTV misbruikt de goedgelovigheid van de kijkers.”

Dat LuckyTV mogelijk komisch bedoeld is, wil er bij de Groningers niet in. “Nee… nee, dat lijkt me niet, nee. Het ziet er heel echt uit allemaal”.

 
Deel dit artikel: