21 ℃

Groningen vraagt tevergeefs aandacht met nieuwe aardbeving

Foto: Photodiem / Shutterstock.com

Een aardbeving in de provincie Groningen is verkeerd gevallen bij de politiek. In de vroege zaterdagochtend was in het plaatsje Zijldijk een aardbeving met een kracht van 2,5. Politici geven de Groningers er flink van langs. “Dit is niet het moment om aandacht te vragen met aardbevingen”, zo klinkt het.

Inwoners van de meest noordelijke uithoek van Groningen meldden zaterdagochtend rond 05:15 uur een kleine aardbeving. “Ik hoorde gerommel, gevolgd door een heftige beving. De glazen in de kast stonden te trillen en de hond en katten vlogen door het huis”, vertelt een inwoonster van Zandeweer.

Vanuit de politiek is met verontwaardiging gereageerd. “Het is niet de eerste keer dat Groningers proberen de aandacht te trekken met een of ander aardbevinkje, maar de timing is dit keer wel heel ongelukkig”, zegt minister Wiebes gepikeerd. “Iedereen weet dat ons land momenteel bezig is met heel andere zaken. Als de coronacrisis achter de rug is, wil ik best nog een keertje met de Groningers om tafel om hun gemekker over rammelende kopjes aan te horen, maar nu even niet.”

 
Deel dit artikel: