19 ℃

Groningen investeert meevaller van 22 miljard in gaswinning

Groningen investeert meevaller van 22 miljard in gaswinning
Foto: Rudmer Zwerver / Shutterstock.com / Jalko Jellema / Wikiportret.nl / Wiki Commons CC BY-SA 4.0

De provincie Groningen gaat een bedrag van maar liefst 22 miljard euro investeren in de gaswinning. Het geld is afkomstig uit een meevaller.

Woensdag werd bekend dat het Rijk in de komende 30 jaar in totaal 22 miljard euro aan Groningen gaat overmaken. De Groningse Commissaris van de Koning René Paas heeft nagedacht over een geschikte bestemming voor het geld: “In onze bodem bevindt zich nog zo’n 500 miljard kubieke meter aardgas. Het zou zonde zijn als we daar niets mee doen. Dankzij deze financiële meevaller kunnen we investeren in de modernste gaswinningsinstallaties”, aldus de commissaris.

Door de enorme financiële meevaller voorziet Paas een glansrijke toekomst voor de provincie: “22 miljard is ontzettend veel geld. Iedereen zal het met mij eens zijn dat we dit geld verstandig moeten investeren. Als we nu investeren in onze natuurlijke hulpbronnen, kan Groningen op termijn het Saoedi-Arabië van Nederland worden. De hele Groningse bevolking zal daar uiteindelijk van profiteren, dus ik neem aan dat niemand bezwaar zal hebben tegen dit idee.”

 
Deel dit artikel: