16 ℃

Grondpersoneel KLM staakt: “Luchtvaart heeft behoefte aan nieuwe crisis”

Foto: Dmitry Birin / Shutterstock.com

Grondmedewerkers van KLM zijn zaterdagochtend begonnen aan een wilde staking. De staking kwam juist op een van de drukste dagen van het jaar, aan het begin van de vakantie.

“Reizigers denken dat ze, na twee jaar corona, weer normaal op vakantie kunnen. Wij denken daar anders over”, vertelt een grondmedewerker van KLM. “Nederland mag dan miljarden aan belastinggeld in KLM hebben gepompt om ons bedrijf overeind te houden, maar uiteindelijk zijn het de medewerkers die bepalen of een vliegtuig vertrekt of niet. En vandaag staan alle seinen op rood.”

Volgens het grondpersoneel heeft de luchtvaartsector dringend behoefte aan een nieuwe crisis: “Corona verdwijnt langzaamaan en daarmee ook de steun vanuit de overheid. Als er niet snel een nieuwe crisis komt, moet KLM het financieel helemaal zelf doen. Dat kan en mág niet de bedoeling zijn. We hopen dat we met onze staking een bijdrage kunnen leveren aan de vertrouwde chaos.”

“De meeste vakantiegangers hebben begrip voor onze staking”, aldus de grondmedewerker. “Het hoort ook een beetje bij de luchtvaart dat je nooit zeker weet of het vliegtuig vertrekt. Dat is juist de charme van vliegen.”

 
Deel dit artikel: