23 ℃
Onthullend:

Groepering verdacht van inmenging Europese verkiezingen

Groepering verdacht van inmenging Europese verkiezingen
Foto: Pmvfoto / Shutterstock.com

BRUSSEL - Er zijn sterke aanwijzingen dat de radicale politieke groepering BVNL zich probeert te bemoeien met de Europese Parlementsverkiezingen. Een kopstuk van de groepering zou zich op slinkse wijze in het Europees Parlement proberen te wurmen.

De Europese Parlementsverkiezingen vinden plaats van 6 tot en met 9 juni. Nederlandse kiesgerechtigden mogen donderdag naar de stembus. De radicale beweging BVNL zou onder meer via posters en via internet pogingen ondernemen om stemmen te ritselen. Veiligheidsdeskundige Fred Wolsmacher houdt BVNL al enkele jaren in de gaten en ontdekte onthullende details over de hiërarchie binnen de groep.

“De 57-jarige Wybren van H. wordt gezien als de leider”, weet Wolsmacher. “Hij heeft een berucht verleden. Zo werd hij veroordeeld voor rijden onder invloed en hield hij zich bezig met de illegale verhuur van allerlei pandjes in Amsterdam via een bv’tje met de schimmige naam Sjopperdepop BV. Via een constructie met de VVD wist hij in 2017 te infiltreren in de Tweede Kamer.”

Foto: Jacqueline van Kerkhof / Shutterstock.com

Via dit soort posters zou de groepering BVNL proberen de uitslag van de Europese Parlementsverkiezingen te beïnvloeden. Duidelijk zichtbaar is de afbeelding van kopstuk Wybren van H.

“Vorig jaar probeerde Van H. via de door hem zelf opgerichte beweging BVNL opnieuw een Kamerzetel te bezetten. Dat mislukte, omdat zijn plannetje op tijd door de kiezers werd doorzien. Via het Europees Parlement zou Van H. nu alsnog proberen om de politiek te beïnvloeden.”

Via verkiezingsborden zijn inmiddels foto’s van Van H. verspreid, zodat kiezers op hun hoede zijn als ze donderdag het stembiljet invullen.

 
Deel dit artikel: