20 ℃
'Huidige zwaartekracht onhoudbaar'

Groep wetenschappers pleit voor vergaande versoepeling natuurwetten

Groep wetenschappers pleit voor vergaande versoepeling natuurwetten
Foto: Ground Picture / Shutterstock.com

Een groep van geniale Europese wetenschappers en visionaire ondernemers, bekend als de Club van Rome, heeft een briljante en tegelijk simpele oplossing bedacht om alle grote problemen in de wereld aan te pakken.

De groep beweert dat de opwarming van de aarde, honger, vergrijzing, armoede en zelfs de dood kunnen worden voorkomen door de wetten die aan de basis van die
problemen liggen te veranderen of af te schaffen. De Club van Rome doelt niet alleen op juridische wetten, maar vooral op natuurwetten die al eeuwenlang de menselijke vooruitgang belemmeren. Zo moet onder meer de wet van de zwaartekracht, in 1687 bedacht door Isaac Newton, nodig worden bijgeschaafd.

In een vorige week uitgebracht rapport veegt de Club van Rome de vloer aan met de geldende natuurwetten: “De wet van de zwaartekracht vormt een enorme last voor de lucht- en ruimtevaart en is om die reden simpelweg onhoudbaar geworden. Biologische en chemische wetten veroorzaken honger. Waarom moeten we eten en drinken als er niet genoeg water en voedsel is? Waarom moeten we ademen als de lucht vervuild is? Waarom moeten we verouderen als we eeuwig willen leven?”

Volgens de Club van Rome zijn de huidige natuurwetten veel te streng en aan een grondige herziening toe: “Als landen dat samen doen, dan zullen die wetten nergens meer gelden en zullen de problemen die ze veroorzaken ook verdwijnen. Dat volgt uit de wet van de logica. En mocht dat niet zo zijn, dan moet de logica ook worden aangepast om het gewenste resultaat te garanderen.”

 
Deel dit artikel: