17 ℃
Spontane actie op A12:

Groep voorstanders klimaatverandering blokkeert snelweg niet

Groep voorstanders klimaatverandering blokkeert snelweg niet
Foto: Rudmer Zwerver / Shutterstock.com

WOERDEN - Een groep voorstanders van de klimaatverandering en fossiele subsidies heeft zaterdag actiegevoerd op de A12. De activisten maakten hun standpunt duidelijk door de snelweg nadrukkelijk niet te blokkeren.

De actievoerders reden in verschillende auto’s over de A12 tussen de Duitse grens en het centrum van Den Haag. Via in- en uitvoegstroken haakten sommige actievoerders af, terwijl anderen zich juist bij de actie aansloten. Vrijwel alle actievoerders reden mee in de stoet met een auto die op fossiele brandstoffen rijdt. Ook een aantal vrachtwagens en zelfs enkele auto’s met caravans deden aan de actie mee.

Socioloog Ferdinand Dusse is niet verbaasd door de spontane actie op de A12. “Na alle blokkades en demonstraties van Extinction Rebellion tégen oliebedrijven en de klimaatverandering, was te verwachten dat er een tegenbeweging opstaat”, zegt Dusse. “De voorstanders van de klimaatverandering en de fossiele subsidies hebben vandaag heel duidelijk van zich laten horen door met een gestaag tempo van honderd kilometer per uur over de A12 te rijden. Het zou me niet verbazen als er in de komende tijd vaker dit soort acties gaan plaatsvinden.”

 
Deel dit artikel: